CSEI SIGHETU MARMATIEI

este o instituţie modernă care îşi propune construirea premizelor pentru înzestrarea copiilor cu cerinţe educative speciale cu competenţe, deprinderi şi abilităţi atât pentru câştigarea independenţei personale cât şi pentru realizarea obligaţiilor socio-profesionale în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.

Strategia  Naţională de Acţiune Comunitară–  SNAC

Grupul la Nivel Înalt pentru Copiii Românei (GNICR) a fost fondat de Baroana Nicholson of Winterbourne, Membră a Parlamentului Europei şi a promovat implementarea Acțiunii Comunitare în România.

Acţiunea Comunitară implică stabilirea unei legături între Licee, pe de o parte, şi Şcoli Speciale, Centre de Plasament şi Instituţii, Locuinţe Sociale şi Centre de Zi şi Spitale - pe de altă parte.

Strategia  Naţională de Acţiune Comunitară –  SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc, în dificultate sau în pericol.

Elevii şcolii noastre, sub îndrumarea prof. coordonatori au reprezentat cu onoare Maramureşul în 5 ani de desfăşurare a concursului de dans tradiţional în cadrul campaniei „Împreună pentru viitor

Învăţământul  din Maramureşul  istoric, prin grupurile comune de elevi cu CES şi elevii voluntari din învăţământul de masă este foarte apreciat de baroneasa Emma Nicolson şi asistentul acesteia John Potter, care ne-a vizitat școala în semn de apreciere în 2012.

Grupul de dansatori a făcut cunoscut numele Şcolii speciale Sighetu Marmaţiei în Bistriţa,Cluj, Iaşi, Constanta, Craiova, Satu Mare, Piatra Neamţ, Baia Sprie  şi recent, Brăila.  Cu aceste ocazii, cadrele didactice coordonatoare au realizat prezentări video de prezentare şi promovare a ansamblului şi al şcolii.

 

View the embedded image gallery online at:
http://cseisighetumarmatiei.ro/index.php/snac#sigFreeIdab7a69bd83