CSEI SIGHETU MARMATIEI

este o instituţie modernă care îşi propune construirea premizelor pentru înzestrarea copiilor cu cerinţe educative speciale cu competenţe, deprinderi şi abilităţi atât pentru câştigarea independenţei personale cât şi pentru realizarea obligaţiilor socio-profesionale în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.
Categorie:

Sâmbătă, 16 septembrie, a început seria celor patru ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureș – rețete tradiționale de pe Valea Vișeului”. Proiect prin AFCN, câștigat de Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației în parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă.

Proiectul „Gust de Maramureș – rețete tradiționale de pe Valea Vișeului” își propune să cerceteze și să recupereze cultura gastronomică din subzona etnografică a Văii Vișeului. Surprinzând practici culinare tradiționale, păstrate și transmise din generație în generație.

În cadrul primului atelier, împreună cu găzdoile au pregătit sarmale cu păsat, pancove și zamă de chiminoc.

Materiale video pot fi accesate aici: https://www.tvsighet.ro/28.09.2023/video-un-nou-atelier-gastronomic-la-muzeul-satului-maramuresean/?fbclid=IwAR1UCGVSko6_5uk8JgbYEs-rLoenesstQ32PyD0jOVQ2eZvtxk8yn13ie1o

Si aici: https://www.facebook.com/gustdemaramu/videos/9962165240520100/?extid=TRD-VH-FE-WAT-AN_GK0T-GK1C

Categorie:

Zilele acestea, Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) din Sighetu Marmației a împlinit 30 ani de activitate.

„La mulți ani Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației, pentru cei 30 de ani de activitate în slujba comunității în general și a copiilor cu nevoi speciale în mod deosebit! Scopul unei şcoli incluzive este de a crea pentru toţi copiii un cadru prielnic învăţării, pornind de la premiza că diferenţele dintre oameni sunt normale şi ele trebuie acceptate, iar Centrul Școlar de Educație Incluzivă din orașul nostru, cred că poate fi considerat un model de bună practică în acest sens.

Categorie:

Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmațieia împlinit 30 de ani de activitate, aniversare care a fost marcată în prezența reprezentanților autorităților locale și județene și a altor invitați.

Misiunea școlii ste asigurarea continuității școlarizării elevilor cu cerinţe educative speciale în aceeași unitate, în concordanță cu posibilitățile elevilor dar și cu cerințele pieței muncii din zonă. De asemenea, se urmărește cunoaşterea clară a trăsăturilor şi calităţilor individuale ale elevilor în vederea promovării culturii, strategiei şi practicii educaţionale din învăţământul special, având ca scop formarea şi dezvoltarea personalităţii autonome şi creative a copilului, care să permită integrarea lui în societate.